Saturday, February 4, 2017

راه های دوام آوردن در عصر ترامپ

جهان، هنوز در شوک انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا به سر می برد. از زمان اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری تا حالا که او در کاخ سفید اقامت گزیده، آمریکاییان و سایر مردم جهان علیه او و سیاست هایش دست به تظاهرات می زنند. احسان استیری- استاد دانشگاه ایالتی اوهایو- در مقاله ای با عنوان "چرا رسانه های آمریکایی مسحور ترامپ شدند؟" می نویسد: " صبح روز نهم نوامبر، در حالی که با فرزندانش دور میز صبحانه نشسته بوده، نمی دانسته چگونه برای فرزندانش توضیح دهد که کسی که به بسیاری از اقلیت های نژادی و زنان توهین کرده، برای هجده سال مالیات نپرداخته و در مناظره انتخاباتی به مردم آمریکا اطمینان داده که اندازه اندام تناسلی اش بزرگ است، اکنون رئیس جمهور منتخب است و به زودی به کاخ سفید می رود".

اولین بار نام ترامپ را در کتاب "اسرار خاطرات کودکی" به قلم "کوین لیمن" و "رندی کارلسون" دیدم. نویسندگان کتاب، ترامپ را سلطه طلبی تمام عیار توصیف می کنند و می نویسند: "خاطرات ایام کودکیش این امر را آشکار می کند... دونالد مرعوب هیچکس نمی شد و از کسی حساب نمی برد. او خیلی زود جای فِرِدی (برادر اولش) را به عنوان ادامه دهنده ی راه و رسم خانواده ی ترامپ اشغال کرد. در همان اوان کودکی و نوجوانی، دونالد، نحوه ی تفکر و احساساتش را نشان می داد. وقتی کلاس دوم دبستان بود با مشت به چشم معلم موسیقی خود کوبید چون "فکر می کردم او هیچ چیز درباره ی موسیقی نمی داند، چیزی نمانده بود اخراجم کنند"... او به خاطر می آورد که سرآمد محله شان بود و دوست داشت شیطنت کند و دردسر درست کند:" من دوست داشتم شلوغ کنم و ببینم مردم چه کار می کنند. بادکنک ها را پر از آب می کردم و آن ها را به طرف جمعیت پرتاب می کردم، گلوله های کاغذی درست می کردم و با استفاده از خودکار آن ها را به طرف مردم شلیک می کردم، در حیاط مدرسه و جشن های تولد، آشوب و همهمه برپا می کردم. کارهای من اگرچه پرخاشگرانه و متجاوزانه بودند اما از روی کینه و دشمنی این کارها را نمی کردم".
بار دوم، کتاب "بزرگ فکر کن" که خود ترامپ نوشته را دیدم. ترامپ در نخستین صفحات کتاب، موفقیت خودش را مدیون پیروی از اصل "Kick Ass Attitude" می داند. او می گوید: هر کسی یا چیزی، مانع موفقیت شماست؛ آن ها را از سر راه خود بردارید. ترامپ در طول کمپین، بارها به زنان، اقلیت های نژادی و مهاجران توهین کرد و تلاش کرد تا از "نژادپرستی پنهان" در بخش هایی از جامعه آمریکا و اسلام هراسی به نفع خود استفاده کند. هر گاه راجع به ترامپ با یکی از دوستانم صحبت می کردم، دوستم در جوابم می گفت: اصل او در تجارت، کاربرد دارد ولی در سیاست نه ولی دیدیم که او توانست پیروز انتخابات ریاست جمهوری شده و به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا وارد کاخ سفید شود. مسلما، او از روش های قبلی برای پیروزی در دور بعدی انتخابات نیز استفاده خواهد کرد. پیروزی او در انتخابات، باعث به قدرت رسیدن افرادی شبیه خودش خواهد شد. ممکن است با خود بگویید: نهایتا ترامپ و ترامپیست ها تا هشت سال دیگر، بر گرده ی ما سوار خواهند بود ولی چنین نیست. آن ها همیشه حضور دارند، اما این بار با قدرتی بیشتر. اگر مثل من، در جستجوی راه هایی برای تاب آوردن در عصر ترامپ، هستید؛ 20 راه حل زیر که توسط تیموتی اشنایدر- استاد تاریخ دانشگاه ییل- ارائه شده و توسط علیرضا مجیدی در سایت یک پزشک، ترجمه شده را مطالعه کنید:
1. به سادگی تحت انقیاد درنیایید
2. از نهادهای مردمی حمایت کنید
3. اصول اخلاقی حرفه ای را تقویت کنید
4. کلمات کلیدی را در میان سخنرانی های افراد سیاسی بقاپید
5. در حادثه های غیرمترقبه آرام و خونسرد باشید
6. رو آوردن به ادبیات
7. بایستید، مردم از شما به عنوان الگو، دیر یا زود تبعیت خواهند کرد
8. به دنبال حقیقت باشید
9. تحقیق و تفحص کنید
10. از خانه بیرون بیایید، از پشت پی سی ها و تبلت ها به درآیید و قدم به جامعه واقعی بگذارید
11. تماس چشمی برقرار کنید و سخنان کوتاه محبت آمیز رد و بدل کنید
12. مسئولیت پذیر باشید، از نمادهای تنفر اجتناب کنید و خودتان به تنفر دامن نزنید
13. رای بدهید
14. بخشنده باشید و با خیریه ها همکاری کنید
15. خودکامه ها هر کار کنند، نمی توانند مالک فضای ذهنی درونی شما بشوند، زندگی مثبت خصوصی خود را داشته باشید!
16. حتما تجارب شهروندان دیگر کشورها را مرور کنید
17. از خشونت طلب ها حمایت نکنید!
18. اگر صاحب قدرت و ابزارهای اعمال قدرت هستید، در استفاده از آن ها درنگ کنید
19. شجاع باشید
20. عشق به میهن را در خود تقویت کنید
  

No comments:

Post a Comment