Thursday, November 23, 2017

قلدری


چند ماه پیش تصویر "لیزی ولاسکوئز" را اولین بار روی مجله ای در کتابفروشی دیدم ولی وقت نداشتم تا مصاحبه را بخوانم اما یک روز که مشغول دانلود کردن مستندهای زندگی نامه ای بودم، چشمم به مستند "یک قلب شجاع: داستان لیزی ولاسکوئز" خورد. فورا آن را دانلود کردم و تماشا کردم. لیزی ولاسکوئز، سخنران انگیزشی امریکایی است. او متولد 13 مارچ 1989 در تگزاس امریکاست. وی چهار هفته قبل از موعد به دنیا آمده و در هنگام تولد فقط 1.219 کیلوگرم وزن داشته است. لیزی از بیماری نادری رنج می برد که مانع از ذخیره چربی در بدنش می شود.
در مستند "یک قلب شجاع: داستان لیزی ولاسکوئز"، ما تصاویری از لیزی، کودکی، دوران تحصیل در مدرسه، موفقیت های تحصیلی و خانواده اش می بینیم. همه چیز به خوبی پیش می رود تا اینکه روزی لیزی ویدیویی در یوتیوب می بیند که فردی عکسی از وی منتشر کرده و نوشته: "زشت ترین زن دنیا". سپس او کامنت های وحشتناک مخاطبان را می خواند. پس از آن، لیزی تصمیم می گیرد با قلدری و تاثیرات مخرب آن روی افراد مبارزه کند.


انجمن روانشناسی امریکا در تعریف قلدری می نویسد: "قلدری نوعی رفتار تهاجمی است که در آن کسی عمدا و به طور مرتب باعث آسیب یا ناراحتی دیگری می شود. آزار و اذیت می تواند به صورت تماس فیزیکی، کلمات یا اقدامات ظریف تر باشد". افرادی که مورد قلدری قرار می گیرند، تجربیاتی از قبیل افسردگی، اضطراب، افزایش اندوه و تنهایی، بی نظمی در الگوهای خواب و غذاخوردن، کاهش علاقه به انجام فعالیت های مورد علاقه شان، افت تحصیلی، ترک مدرسه، کاهش اعتماد به نفس، کاهش عزت نفس، کابوس دیدن و ابتلا به بیماری پشت سر می گذارند. در برخی موارد، افرادی که مورد قلدری قرار گرفته خودکشی و به زندگی خود خاتمه داده اند.
دختران بیشتر از سوی پسران و دختران مورد قلدری قرار می گیرند در حالی که پسران معمولا از سوی پسران مورد قلدری واقع می شوند. کودکان و جوانان دارای معلولیت، کودکان و جوانان همجنس گرا، کودکان و جوانان اقلیت های قومی بیشتر از سایرین در معرض قلدری قرار گرفتن هستند. به طور مثال در افغانستان، کودکان هندو و سیک بیشتر از بقیه مورد قلدری در مدرسه قرار می گیرند تا جایی که با توجه به گزارش های خبری، مجبور به ترک تحصیل و مدرسه شده اند. دختران و زنان هم در فضاهای مجازی به کرات مورد حمله قلدران قرار می گیرند. به گونه ای که خیلی ها مجبور می شوند با اسم مستعار در شبکه های اجتماعی، فعالیت کنند.
قلدری حتی روی خود قلدرها و شاهدان قلدری نیز تاثیرات مخربی دارد. افرادی که از کودکی، قلدری کردن را شروع می کنند در بزرگسالی به نوشیدن مشروبات الکلی، استفاده مواد مخدر، جنگ با اطرافیان، تخریب اموال، ترک تحصیل، درگیر شدن در فعالیت های جنسی زودرس، و خشونت علیه همسر و کودکان در خانواده اقدام می کنند. شاهدان قلدری هم گرفتار استفاده از مواد مخدر، بیماری های روانی چون اضطراب و افسردگی و ترک تحصیل می شوند.
برای مبارزه با قلدری، ابتدا با قلدری و تاثیرات مخرب قلدری روی افراد آشنا شوید. رفتار کودکان خود را مورد مطالعه قرار دهید. اگر آن ها را ناراحت و غمگین دیدید، علت آن را جویا شوید؛ ممکن است توسط همکلاسی یا فردی دیگر مورد قلدری قرار گرفته باشد. در داخل خانه، روبروی کودکان به مشاجره با همسرتان نپردازید. علیه کودک خود قلدری نکنید. به کودکان خود آموزش دهید که هر گاه مورد قلدری قرار گرفتند، به معلم یا به شما گزارش دهند. به کودکانتان آموزش دهید که خودشان علیه قلدر، قلدری نکنند. از کودکانتان بخواهید همیشه با دوستانشان در ارتباط بوده و هرگز تنها نباشند.

در پایان، امیدوارم از تماشای سخنرانی لیزی با عنوان "چگونه خود را تعریف می کنید؟" لذت ببرید. از داشته های خود لذت ببرید!

No comments:

Post a Comment